Wat is APS-therapie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS-therapie is een revolutionaire, wetenschappelijk bewezen behandelmethode en wordt ook wel microstroom-therapie genoemd. APS-therapie is een natuurlijke methode die gebruik maakt van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en stimuleert het lichaam bij herstel, regeneratie en energiebevordering. Dit wordt behaald door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam. De prikkel is een nabootsing van de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal. Het signaal kan verzwakt worden door lichamelijke klachten of chronische ziektes. APS-therapie wordt wereldwijd met veel succes toegepast in klinieken, ziekenhuizen en therapiepraktijken.

In mijn praktijk wordt een APS-behandeling ingezet ter ondersteuning en versterking van de andere behandelvormen en helpt bij:

  • Chronische vermoeidheid
  • Pijnklachten
  • Herstel van chronische klachten
Effect
  • Vermindering van pijn
  • Toename van energie
  • Versneld herstel
  • Versterking van het immuunsysteem
Hoe gaat het in zijn werk

Een APS-behandeling kan gegeven worden als je zit of ligt op een stoel of een massagetafel. APS is een prettige, niet pijnlijke behandeling. Het APS-signaal is geheel veilig voor het lichaam en zal middels speciale elektroden, oorclips of applicator op bepaalde plaatsen op het lichaam worden overgebracht. Deze zijn met snoertjes verbonden met het APS-apparaat. Dit apparaat geeft kleine elektrische stroompjes af. Vaak voel je hooguit een lichte tinteling onder de elektroden, maar meestal voel je niets van de behandeling. Het is aan te bevelen om op de dag van de behandeling te douchen en geen bodylotion te gebruiken, dit in verband met de werking van de elektroden.

Een APS-behandeling duurt 60 minuten en wordt afgerond met een korte ontspanningsmassage. De plak-elektroden zijn persoonsgebonden en kan je bij mij aanschaffen. Een set plak-elektroden gaan zo’n 15 tot 20 behandelingen mee. Hoeveel vervolgbehandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de klacht(en) en je persoonlijke situatie. Dit is voor iedereen anders. Gemiddeld geldt dat men het meest gebaat is bij vier behandelingen in een periode van ongeveer twee maanden. Hierna kan je bijvoorbeeld kiezen voor een onderhoudsbehandeling van één keer in de maand.

Waar

Een APS-behandeling wordt gegeven in mijn praktijk of bij je thuis.

Meer informatie over APS-therapie
https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/hoe-werkt-aps-therapy/

APS-therapie en wetenschappelijk onderzoek
https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/onderzoek/