Massage & APS-therapie

Ons gehele lichaam wordt aangestuurd door hormonen en neurotransmitters. We maken ze met onze hersenen en klieren zelf aan, ze zetten onze organen in werking of remmen ze juist af. Onze gehele gezondheid is dus voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin deze boodschapperstofjes hun werk goed kunnen uitvoeren.

Massage & APS-therapie hebben een positieve invloed op het hormoonstelsel. Het zorgt voor versneld herstel van chronische klachten en kan ook preventief worden ingezet. Deze behandelingen hebben elk een specifiek effect op ons hormoonstelsel. Massage maakt ‘het knuffelhormoon’ oxytocine vrij en APS-therapie verbetert de actiepotentiaal tussen de zenuwcellen, waardoor de hormonen en neurotransmitters beter met elkaar kunnen communiceren. Door massage & APS-therapie te combineren in één behandeling versterken ze elkaars werking en zal je genieten van de vele gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.

Voordelen massage & APS-therapie

Houdt spieren, gewrichten en huid soepel
Verbetert het bewegingspatroon
Verbetert uw slaappatroon
Verlaagt uw bloeddruk

Versterkt uw immuunsysteem
Bevordert uw welbevinden
Vermindert gevoelens van spanning
Versterkt uw vitaliteit

Versneld herstel
Toename van energie
Vermindering van pijn

Massage
Massage heeft een positieve invloed op onze gezondheid en kan daarom beschouwd worden als een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Massage heeft een kalmerende en rustgevende werking en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Tijdens een massage komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon werkt pijnstillend en heeft een sterk stress-verlagend en antidepressief effect.

Een paar goede redenen om je te laten masseren:
Aandacht voor jezelf
Naast alle drukte van werk, gezin, zorg voor partner en het zo goed mogelijk willen vervullen van de rol als moeder, vrouw, dochter, zus, mantelzorger, collega en vriendin, mag je gerust een keer voor jezelf kiezen om te genieten van een heerlijke ontspanningsmassage! 

Ondersteuning bij veranderingen
Massage kan een goede ondersteuning zijn in tijden van grote veranderingen zoals bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van werk, een echtscheiding, overlijden van je partner, na een bevalling, de overgang of menopauze. 

Ouder worden
Juist wanneer je ouder wordt, kan massage een weldaad zijn voor lichaam en geest. Senioren die veel alleen zijn door het wegvallen van de partner of door fysieke ongemakken het huis niet meer uitkomen, is massage een zachte heelmeester die hen vitaal en gelukkig kan maken. Een zachte, zorgvuldig gegeven massage zorgt ervoor dat u zich weer volledig kunt ontspannen en weer volop kunt genieten!

Lees hier het artikel over Lilian in het vakblad Massage Magazine:
“Aandacht voor de seniorenmassage”

Seniorenmassage Praktijk Lilibooi

APS-therapie
APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie en is een revolutionaire, wetenschappelijk bewezen behandelmethode, ook wel microstroom-therapie genoemd. Het is een natuurlijke methode die gebruik maakt van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en stimuleert het lichaam bij herstel, regeneratie en energiebevordering. Dit wordt behaald door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam. De prikkel is een nabootsing van de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal. Het signaal kan verzwakt worden door lichamelijke klachten of chronische ziektes. APS-therapie wordt wereldwijd met veel succes toegepast in klinieken, ziekenhuizen en therapiepraktijken.

Een APS-behandeling is een prettige, niet pijnlijke behandeling. Het APS-signaal is geheel veilig voor het lichaam en zal met speciale elektroden, oorclips of applicator op bepaalde plaatsen op het lichaam worden overgebracht. Deze zijn met snoertjes verbonden met het APS-apparaat. Dit apparaat geeft kleine elektrische stroompjes af. Vaak voel je hooguit een lichte tinteling onder de elektroden, maar meestal voel je niets van de behandeling. Het is aan te bevelen om op de dag van de behandeling te douchen en geen bodylotion te gebruiken, dit i.v.m. de werking van de elektroden.

Meer informatie over APS-therapie
https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/hoe-werkt-aps-therapy/

APS-therapie en wetenschappelijk onderzoek
https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/onderzoek/

APS-therapie Praktijk Lilibooi

Coaching bij u thuis - maak een afspraak

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u mailen, bellen
of het contactformulier invullen.

Lilian Mual
Hormoontherapeut
Orthomoleculair voedingsdeskundige
Leefstijlcoach
Massagetherapeut
Verpleegkundige

 

Praktijklocatie:
Serviceflat NoordWijk
Hoofdweg 296
9765 CP Paterswolde

T : 06-55875439
E : lilianmual@gmail.com

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.