Wat is hormoontherapie

Hormoontherapie is op een natuurlijke manier het in balans brengen van hormonale systemen. Als orthomoleculair hormoontherapeut richt ik me op het herstellen van een chronische disbalans in het hormoonstelsel. Door een hormonale disbalans kunnen er op den duur klachten ontstaan zoals burn-out, PMS, overgangsklachten, overgewicht, depressie of spier- en gewrichtsklachten.

Met voeding & leefstijlcoaching, kruiden & supplementen, massage & APS-therapie stimuleren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam, zodat je lichaam op een natuurlijke manier weer in balans kan komen. In de behandeling zullen voeding, beweging, ontspanning, slaap en leefomgeving ruim de aandacht krijgen. In mijn praktijk geef ik voedingsadviezen die gebaseerd zijn op de oervoeding.

De behandelingen in mijn praktijk zijn gericht op een integrale aanpak, d.w.z. dat de behandelingen met elkaar gecombineerd worden om tot een beter resultaat te komen. We kijken samen zorgvuldig hoe we een behandeling het beste bij jouw persoonlijke doelen en voorkeuren kunnen inzetten.

Mocht er na verloop van tijd geen verbetering zijn van je klachten of als er complexe klachten zijn die buiten mijn deskundigheidsgebied vallen, dan zal ik je op tijd doorverwijzen naar een (orthomoleculair) arts.

Belangrijke uitgangspunten in mijn behandelingen zijn:

Evolutionair denken
Ik richt me op de vraag ‘waarom’ jouw klachten zijn ontstaan en niet ‘hoe’ ze ontstaan.
Door klachten en ziekten vanuit een evolutionair perspectief te bekijken kan je inzicht krijgen in de oorzaak. We gaan dus samen op zoek naar de oorsprong van je gezondheidsklachten.

Pre- en postnatale programmering (Kritische periode)
De kritische periode - de periode van conceptie tot 3-jarige leeftijd – speelt een belangrijke rol in de behandeling, omdat jouw huidige klachten gerelateerd kunnen zijn aan gebeurtenissen die mogelijk in de zwangerschap van je moeder heeft plaats gevonden.

Endorfinesysteem
In de behandeling wordt er ruim aandacht besteed aan het endorfinesysteem. Dit systeem - geregeld door neurotransmitters - staat helemaal bovenaan de hiërarchie van het hormonale stelsel en bepaalt in grote mate hoe we ons voelen en wat we doen. Als het endorfinesysteem verstoord raakt ontstaat er een disbalans in de werking van de neurotransmitters & hormonen met hormonale klachten tot gevolg.

De 6 pijlers

In mijn praktijk richt ik me op 6 pijlers, ook wel de 6 S’en genaamd: Suiker, Sekshormoon, Stress, Schildklier, Slaaphormoon en Sunhormoon. Deze pijlers zijn verbonden aan belangrijke hormonen, die een grote rol spelen in jouw hormonale gezondheid. Aan de hand van jouw klachten wordt er gekeken welke hormonen het meest uit balans zijn. Een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan zorgt ervoor dat deze disbalans zoveel mogelijk wordt hersteld. Je zal merken dat met een kleine aanpassing in je leefstijl, je al veel en snel winst kan behalen.

Suiker
Sekshormoon
Stress
Schildklier
Slaaphormoon
Sunhormoon

Insuline
Oestrogeen, progesteron, testosteron
Cortisol
Schildklierhormoon
Melatonine
Vitamine D

Coaching bij u thuis - maak een afspraak

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u mailen, bellen
of het contactformulier invullen.

Lilian Mual
Hormoontherapeut
Orthomoleculair voedingsdeskundige
Leefstijlcoach
Massagetherapeut
Verpleegkundige

 

Praktijklocatie:
Serviceflat NoordWijk
Hoofdweg 296
9765 CP Paterswolde

T : 06-55875439
E : lilianmual@gmail.com

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.